Dwalen door pittoreske staartjes, op avontuur met je vrienden of familie, cultuur snuiven.. Dit alles ervaar je tijdens de 11stegentocht in Woudsend. Loop je mee?

Ga met ons mee op de Elfstegentocht in het sfeervolle Woudsend. Een prachtig dorp, omringd door water. Zwerf door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en bekijk Woudsend eens door andere ogen.

Zo doe je mee!

Alles wat je moet weten over de route staat in de folder die je bij de lokale middenstand ophaalt. Ook kun je meespelen- en lezen via deze website. Zo zie je in één oogopslag op je smartphone precies waar je moet zijn! Handig, toch? De route van de 11stegentocht wordt bepaald aan de hand van GPS en coördinaten, dus zet de instellingen van je telefoon vlug op locatievoorziening aan. Zo kun je nog gemakkelijker de route lopen, zonder dat je steeds moet uitzoeken waar je bent en waar je heen moet.

Tijdens de Elfstegentocht leer je meer over de historie van Woudsend door middel van de borden in de stegen, de verhalen in de folder en de website en de video’s bij de stegen op de website. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van het dorp in de geschiedenis op wel 12 manieren werd gespeld? De naam Woudsend betekend trouwens letterlijk: het eind van het woud. Maar welk woud eigenlijk? Laat je verrassen door de geschiedenis van Woudsend.

Doe de quiz & behaal de highscore

Haal jij de highscore van dit seizoen? Daag jezelf uit en doe mee aan de Elfstegentocht-quiz. Meer zin om het wat rustiger aan te doen? Je loopt de Elfstegentocht op je eigen tempo. Pak af en toe een terrasje in het gezellige centrum of bekijk onderweg op je gemak de video’s en lees de interessante teksten. Het is maar net waar jij zin in hebt.

Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van Woudsend, wil jij de gezellige sfeer beleven en er lekker op uit met je vrienden en familie? Doe dan zeker mee aan de 11stegentocht!