Seilmakkersteech Weetjes
  • Het eerste pand links in de Midstrjitte is een bakkerij geweest
  • Verschillende kenmerken verwezen naar de status en rijkdom van de pandeigenaren
  • Aan de Midstrjitte 32 was vroeger een slijterij gevestigd van de dames Westra
  • De familie Westra verkocht familierecept gestookte, Woudsender Berenburg

Het eerste pand links in de Midstrjitte is onder andere bakkerij geweest. In vroeger tijden waren er verschillende kenmerken waaraan de status en rijkdom van de pandeigenaren af te lezen was. Eén van die kenmerken was de aanwezigheid van een stoep en het aantal treden. Op nummer 71 moeten dus wel voorname families hebben gewoond.

Slijterij dames Westra

In het karakteristieke pandje aan de Midstrjitte 32 was vroeger de slijterij gevestigd van de excentrieke dames Westra, die hier tot 1980 de beroemde, volgens oud familierecept gestookte, Woudsender Berenburg verkochten. De familie Westra verkocht ook zelfgemaakte limonades, gazeuse en mineraalwater. De elektrische limonadefabriek stond schuin tegenover de winkel aan de Brouwersteech.

Er wordt gefluisterd…


Het geheime recept van de echte Woudsender Berenburg zou nog steeds bestaan en zich bevinden in een kluis bij één van de nazaten van de familie Westra. Met het recept in de hand zouden we in staat zijn de Berenburg opnieuw op de markt te brengen. Exclusief, in een beperkte hoeveelheid. Een collectors item voor de echte Berenburgdrinker. Een serieuze plek voor Woudsend op de wereldkaart van hoog-alcoholische geneugten. Het probleem is alleen dat we niet weten waar de kluis staat. En ook niet of zich daarin het fel begeerde recept bevindt. Want er wordt ook gefluisterd dat de dames het beroemde recept meegenomen hebben in het graf…

De Quiz

Voor deze quiz krijgt u 20 seconden (+ 3 seconden speling voor het starten) tijd om te antwoorden.

1. Parallel aan de Seilmakkersteech loopt de Modderige Steech. Waar komt deze naam vandaan?
De Seilmakkersteech
Op de route